Din smerte på alvor!

Akupunktur, når kan det være aktuelt?

Møte i FKS avd. Østfold.

24. september 2020 møtte 11 forhåndspåmeldte medlemmer opp. Aud ønsket velkommen til første møte siden årsmøtet i februar grunnet nedstenging av samfunnet på grunn av coronaviruset som fortsatt preger hverdagen vår. Styret synes denne tiden har vært vanskelig og vært usikre på hvordan vi skulle få til møter som var så trygge at medlemmene turte å komme. Vi ønsket likevel nå å forsøke å få til møter med ivaretakelse av smittevern og god avstand. Derfor også forhåndspåmelding. Foredragsholder fysioterapeut/akupunktør Marianne Eriksen ble også ønsket velkommen.

På bildet over: Marianne Eriksen står på venstre side i bildet.

Akupunktur

Marianne fortalte at akupunktur er mye mer enn nåler, som vi gjerne forbinder dette med. Urtemedisin, kopping, thai chi og chi gong er også en del av det som egentlig er akupunktur.

Akupunktur omfatter også massasje og kosthold.
Akupunktur er en behandlingsform fra 1600-tallet som startet i Kina (Østen). Der var akupunktur ikke bare en behandlingsform, men også en livsform/religion. Dette er fortsatt en stor del av denne kulturen, og i Kina finnes til og med egne sykehus som bare jobber med akupunktur.

Triggerpunkter

Kroppen vår består av 400 punkter som henger sammen i energibaner.
Disse punktene kalles triggerpunkter og mange har sikkert hørt om triggerpunktsakupunktur. I kina benyttes mindre smertefull akupunktur.

Når kan akupunktur være aktuelt ?

Som fysioterapeut benytter Marianne ofte akupunktur for å dempe stresspenninger og smerter, og ikke for å helbrede.
Dette er på ingen måte en kvikk fix, men et supplement for å roe spenninger og redusere smerter.

På møte ble det servert smørbrød i porsjonspakker, kaffe/te og mineralvann. Bordene var dekket med god avstand.

Medlemmene hadde tatt med seg gevinster som ble loddet ut. Det kom inn kr. 880,-.
Det var ønsket fra de som var til stede at vi skulle prøve oss på et nytt møte siste torsdag i oktober også. Og da kan selvfølgelig flere melde seg på. Det vil bli sendt ut invitasjon, men datoen er 29. oktober.

Denne artikkelen er basert på et møtereferat som er skrevet av referent Aud Larsen.

Per Tommy

Per Tommy

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Din smerte på alvor!

Hovedmeny

Nyheter

Temakveld

FKS: avd Telemark og Vestfold. Hei alle sammen.  Om du er plaget med langvarige smerter, pårørende eller bare nysgjerrige på hva det her går ut

Read More »

Velkommen til møte

FKS avd: Bergen og omeng.Vi er glad for å invitere til møte I FFO sine lokaler i Vestre Strømkaien 7, tirsdag 12. oktober kl 18.Vi

Read More »

Velkommen tilbake

FKS avd. Oslo og omegn inviterer til en hyggelig kveld på restaurant Olivia med både faglig og sosialt innhold. Mat og drikke får du servert så det eneste du trenger ta med er deg selv.

Read More »

FKS Sentralstyret 2021