Din smerte på alvor!

Akupunktur, når kan det være aktuelt?

Møte i FKS avd. Østfold.

24. september 2020 møtte 11 forhåndspåmeldte medlemmer opp. Aud ønsket velkommen til første møte siden årsmøtet i februar grunnet nedstenging av samfunnet på grunn av coronaviruset som fortsatt preger hverdagen vår. Styret synes denne tiden har vært vanskelig og vært usikre på hvordan vi skulle få til møter som var så trygge at medlemmene turte å komme. Vi ønsket likevel nå å forsøke å få til møter med ivaretakelse av smittevern og god avstand. Derfor også forhåndspåmelding. Foredragsholder fysioterapeut/akupunktør Marianne Eriksen ble også ønsket velkommen.

På bildet over: Marianne Eriksen står på venstre side i bildet.

Akupunktur

Marianne fortalte at akupunktur er mye mer enn nåler, som vi gjerne forbinder dette med. Urtemedisin, kopping, thai chi og chi gong er også en del av det som egentlig er akupunktur.

Akupunktur omfatter også massasje og kosthold.
Akupunktur er en behandlingsform fra 1600-tallet som startet i Kina (Østen). Der var akupunktur ikke bare en behandlingsform, men også en livsform/religion. Dette er fortsatt en stor del av denne kulturen, og i Kina finnes til og med egne sykehus som bare jobber med akupunktur.

Triggerpunkter

Kroppen vår består av 400 punkter som henger sammen i energibaner.
Disse punktene kalles triggerpunkter og mange har sikkert hørt om triggerpunktsakupunktur. I kina benyttes mindre smertefull akupunktur.

Når kan akupunktur være aktuelt ?

Som fysioterapeut benytter Marianne ofte akupunktur for å dempe stresspenninger og smerter, og ikke for å helbrede.
Dette er på ingen måte en kvikk fix, men et supplement for å roe spenninger og redusere smerter.

På møte ble det servert smørbrød i porsjonspakker, kaffe/te og mineralvann. Bordene var dekket med god avstand.

Medlemmene hadde tatt med seg gevinster som ble loddet ut. Det kom inn kr. 880,-.
Det var ønsket fra de som var til stede at vi skulle prøve oss på et nytt møte siste torsdag i oktober også. Og da kan selvfølgelig flere melde seg på. Det vil bli sendt ut invitasjon, men datoen er 29. oktober.

Denne artikkelen er basert på et møtereferat som er skrevet av referent Aud Larsen.

admin

admin

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Din smerte på alvor!

Hovedmeny

Nyheter

«Bare» vondt i hode?

Mange ungdommer møter manglende forståelse fra foreldre, lærere og helsesøstre som tror problemet ikke er så stort som det er. Mange barn og unge som sliter med tilbakevendende hodepine har ikke fått diagnose hos legen.

Read More »

Søkeord «Barn+Migrene»

Prosjekt Søkeord: «Barn + Migrene» Visste du at så mange som 1-2 barn i hver skoleklasse har migrene? Skremmende mange får ikke hjelp!

Read More »

Hva gjør en osteopat?

Osteopater har bred kunnskap om kroppen og sammenhengene mellom fysiske, psykiske og sosiale faktorer som påvirker helsen vår. Vi gir deg god manuell behandling, i tillegg til å veilede, motivere – og bidra til at du selv er aktiv og tar ansvar for egen helse.

Read More »

FKS Sentralstyret 2021