Din smerte på alvor!

Hvorfor har barn migrene uten å få hjelp?

Hos barn som har migrene, så forekommer sykdommen ofte i nær familie. Mor og far er gjerne de første som observerer at barnet har det vondt. På denne måten står foreldre i en nøkkelposisjon og har muligheten til å identifisere tilbakevendende hodepine som et problem for barnet, og oppsøke nødvendig legehjelp. På tross av dette så er det mange barn med migrene som ikke har fått diagnose hos legen.

I denne videosnutten belyser hodepinespesialist Dr. Tine Poole flere sider av mor og fars avgjørende roller i oppgaven med å se sykdommen og skaffe nødvendig legehjelp til barn med hodepine og migrene.

Er terskelen for å oppsøke legehjelp for høy i noen familier? Kanskje. Noen foreldre tror rett og slett at barnets problemer og smerter ikke er alvorlige nok til å rettferdiggjøre et legebesøk. En forklaring på dette kan være at barnemigrene arter seg litt forskjellig i fra hvordan migrene hos voksne utarter seg. Eksempelvis, så kan anfall hos barn noen ganger gå fort over. Videre, så kan det være at barnet ikke har tilstrekkelig ordforråd og språkkunnskap til å beskrive sine symptomer. I sum så bidrar dette til at noen foreldre ikke tror på det barnet sier, mens andre velger å bagatellisere problemet. «Har ikke alle vondt i hodet i blant?»

Noen foreldre er ikke klar over at barn kan ha migrene, og at det finnes god behandling. Mangel på kunnskap hos mor og far kan på denne måten forverre barnets sykdom og smerter. Ulike holdninger til medisiner kan også gå utover barnet. Noen foreldre er imot medisiner generelt, mens andre tror at reseptbelagte medisiner er farligere en reseptfrie.
Når mor og far har ikke har samme forståelse av barnets hodepine så kan det oppstå konflikter.
En konflikt kan skape mer stress hos barnet og gi mer hodepine. Foreldrene må rett og slett bli enige.

Skrevet av Per Tommy Johansen, på oppdrag av FKS Sentralstyret.

Per Tommy

Per Tommy

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Din smerte på alvor!

Hovedmeny

Nyheter

Medlemsrabatt på varmeprodukter.

Som FKS medlem får du 20% rabatt på varmeprodukter hos. http://www.radianthealth.no De har mange forskjellige produkter. Radiant Health Infrarød Sauna Basic har en verdi på

Read More »

Medlemsrabatt på Cefar TENS

Som medlem i FKS får du 15% rabatt hos www.fysioett.no på kjøp av Cefars TENS stimulatorer og elektroder. Bivirkningsfri smertelindring som ikke kan overdoseres. Enkel

Read More »

Medlemsrabatt/juletilbud

      Varmeplagg øker sin rabatt for våre medlemmer til 30% fram til jul. https://www.varmeplagg.no   Som FKS medlem vil du få 30% rabatt

Read More »

Høstbrev 2021

FKS avd Oslo og omegn HØSTBREV 2021 Her kommer høstens oppdatering på aktiviteter i foreningen vår. Endelig har vi jo kunnet åpne opp både med

Read More »

VIL DU BLI MEDLEM ?

Vervekampanje: 50,- ut 2021. Alle nyinnmeldte medlemmer fra 15.10 og ut året er med i trekning av en infrarød sauna fra Radiant Helth som du

Read More »

FKS Sentralstyret 2021