Søk
Close this search box.

BEHANDLINGSREISEN 2019

Til Albir i regi av FKS, den 25. september - 9. oktober 2019

Albir - Strandpromenaden

Som årene før gikk behandlingsreisen vår også i 2019 til Albir i Spania. Vi ble innlosjert på La Colina. Da mange hadde vært her tidligere, var gjensynsgleden stor både blant hotellets ansatte og vi gjester. I år var det 25 påmeldte, dessverre var der to som måtte trekke seg pga sykdom.

Landet vårt var også godt representert, fra Troms i nord til Kristiansand i sør.

Vi ankom onsdag 25.9.19.  Alle var nede på ettermiddagen så vi hadde velkomstmiddagen kl 1900 på La Colina. Her fikk alle frisket opp gammelt vennskap og muligheten for nytt vennskap.

Torsdag morgen var det felles frokost og etterpå informasjonsmøte, som vanlig var det laget program til alle deltagerne. Miriam Kristiansen fra Fysiakos og Anne Elisabeth Nesset som representant for Fysiakos Reiser pluss oss reiseledere hadde laget et rikholdig program med en del nye turer.

La Colina
Boccia

Fredag var første bocciaturnering, og her satt både latter og kommentarer løst. Her var det kamp på kniven for å vinne. Alle tok det med et smil, og god drikke med noe og bite i ble det på ALLE etter endt turnering.

Grillaften på La Colina lørdag kveld pleier alltid å være et høydepunkt, og da var det noen som benyttet anledningen til å ta seg en svingom. Vi var også så heldig at vi hadde en deltager som hadde diktet et fint lite rim om noen av oss.

Søndag var det felles frokost på hotellet. Etterpå dro vi på marked i Albir. Dette er veldig populært. Det var mange som kom ganske fullastet tilbake til La Colina den ettermiddagen.

Mandagen hadde vi satt opp en fridag slik at deltagerne kunne gjøre litt på egenhånd.

Tirsdagskveld dro vi til en Kina-restaurant og spiste en to-retters middag med god dessert og drikke.

Onsdagen var det tur til sjokoladefabrikken i La Vila Joiosa. Du verden her var det litt av hvert og se. Og NAMM så mye god sjokolade vi smakte på. Vi fikk selvfølgelig kjøpt med oss litt av godsakene også. Da vi kom tilbake til hotellet serverte de fisk til middag (torsk) for de som ønsket det. Ellers hadde Hotellet mye godt på menyen.

Torsdag var det en ny fridag til å gjøre litt på egenhånd.

 

Fredag ettermiddag hadde Miriam og Bjørn Harald Kristiansen invitert alle hjem til hageselskap, med masse godt å drikke og deilig middag. Vi ble også delt inn i fem lag og hadde noen morsomme oppgaver og jobbe med. Latteren satt lett og jeg tror at alle stortrivdes der. Vi kommer gjerne igjen.  Vi takker Miriam og Bjørn Harald for en strålende kveld.

Lørdag var Kirkesentret i Albir åpent og serverte grøt fra kl 12:00. Noen av oss var innom kirka, spiste grøt og hilste på andre som var tilstede. Så var det en ny grillaften på La Colina med mye god grillmat.  Senere på kvelden var det også dans. 

Søndag var det en ny felles frokost og etterpå var det Marked igjen i Albir.

Polop de la Marina

Mandag dro vi på tur til Polop de la Marina for å besøke ” Costa Magica “. Det er et museum av alt man kan tenke seg i miniatyr figurer, hus, møbler, klær, smykker, dukker osv. Fantastisk flott og se.  Etterpå dro vi innom den Norske Klubben i Alfas. Der fikk vi kaffe og vafler og det smakte godt. En omvisning på huset fikk vi også. Og de hadde det flott.

Tirsdag var siste dagen i Albir. Vi hadde en avslutningsmiddag på La Colina, så var det pakking og hjemreise dagen etter.

 

Avslutning
Avslutning

Været på turen i år var strålende sol og varmt hver eneste dag… Bassenget var flittig i bruk, og noen var tidlig hver morgen både på gåtur og svømmetur. Stemningen blant deltagerne var det ikke noe å utsette på, og det var mange som ønsket å være med også til neste år.

Vi takker for en fin tur, og sier vel møtt til høsten 2020.

Skrevet av Trine Stenersen

Del
Facebook
Twitter

Foreningen for kroniske smertepasienter

FKS jobber for å forbedre livskvaliteten til kroniske smertepasienter

Bli medlem

Følg oss