BEHANDLINGSREISEN 2020 TIL LA COLINA I ALBIR

Også i år går behandlingsreisen i regi av FKS som det har gjort de siste årene til La Colina i Albir i Spania onsdag 16. september til onsdag 30. september

Foto P.T. Johansen

Flyreisen:
Utreise via Gardermoen, fra Bergen, Tromsø, Trondheim, Ålesund, Stavanger, Kristiansand, onsdag 16. september, og retur også via Gardermoen, onsdag 30. september.
Da vi reiser ut fra forskjellige flyplasser til Gardermoen, er det en selvfølge at det IKKE kan være med reiseleder på flyet. ALLE må derfor være selvhjulpne. De som ikke er selvhjulpne ha med ledsager.
Reiseledernes oppgave er å være reiseledere i Albir og legge til rette for oppholdet der, ikke å være ledsagere eller personlige assistenter for deltagerne.
Reisen går med fly til Alicante. Her blir vi hentet av representanter fra FysiAkosreiser. Etter ca 1 times busstur kommer vi til den lille koselige byen Albir.

Albir ligger ved Middelhavet, Costa Blanca i Alicanteprovinsen i fylket Valencia. Det har i mange år vært et attraktivt boområde for nordmenn, skandinavere, engelskmenn, tyskere og nederlendere. Albir anses for å være et av Spanias mest internasjonale og flerkulturelle områder på grunn av alle nasjonaliteter som bor her

Albir har:
• Sandstrand
• Lang strandpromenade
• Små restauranter, barer og butikker
• Norsk kirkesenter/sjømannskirke
• Den norske Klubben
• Norsk butikk med norske matvarer.

Området i Alfas, der Albir ligger, sies å være det beste i Spania p.g.a. klimaet som skapes av de høye fjellene og kysten. Det skal være det sikreste området for godt vær i fastlandsdelen av Spania.
Hotellet vi skal bo på, La Colina, har skandinavisktalende personell og det er 24 timers døgnbemannet. Hotellet har god kontakt med norsktalende lege i nærheten av hotellet. Hotellet ligger ca. 400 m. fra stranden i Albir som har en nydelig strandpromenade, men med rullesten.

Leilighetene:
Leilighetene har 2 soverom, (et rom med dobbeltseng og et mindre med enkeltseng) 1 bad, oppholdsrom m/ kjøkken og terrasse. I tillegg finnes noen få studioleiligheter for 1 person mot tillegg i prisen. Alle leilighetene har aircondition, gratis trådløst internett, norske TV kanaler og telefon.
Det er basseng ute.
Du finner mer om hotellet på lenken www.lacolinabeach.com

Fysikalsk behandling:
All fysioterapi må betales, og så får du tilbake fra Helfo senere.
Nye regler gjør at du ikke lenger trenger rekvisisjon for å få fysikalsk behandling.
FysiAkos fysioterapi eies og drives av Miriam Kristiansen. Det ligger i første etasje i hotell La Colina. Klinikken har i dag flere fysioterapeuter samt massasjeterapeut, fotterapeut og spaterapeut. Det er en treningssal med diverse apparater som er tilgjengelig for alle som bor på La Colina, når treningssalen ikke er i bruk til behandling.

Regler og vilkår.
Alle medlemmer av FKS kan søke om å være med på behandlingsreisen. For å være med i trekningen av subsidierte plasser, gjelder følgende regler:
Du må være hovedmedlem i FKS, og kontingenten for 2020 må være betalt. Du må ha vært medlem av foreningen i minst 2 år og ha fylt 18 år. Barn kan også være med, da sammen med foresatte som vil ha det fulle ansvaret under hele behandlingsreisen.
For at flest mulig skal kunne få glede av de midlene vi har til disposisjon, er det innført 2 års karantene etter at man har vunnet subsidiert reise. Det betyr at vinnere fra 2017 eller tidligere kan søke i år.

ALLE må være selvhjulpne. De som ikke er selvhjulpne ha med ledsager.
Behandlingsreiseutvalget har rett til å kreve eventuell ledsager.
Som ledsager forutsettes det at du er kjent med den reisendes hjelpebehov og sykdomsbilde.
Ved utilbørlig oppførsel blir du sendt hjem for egen regning. Er du lokalt eller sentralt sponset skal de sponsede midler betales tilbake fullt ut.

Før påmelding må du ha reiseforsikring med avbestillingsforsikring i orden.
Må du avbestille reisen, må hele reisen betales fullt ut, og den enkelte vil få igjen på egen reiseforsikring. (da FKS må betale alle kostnader uansett)
Er du lokalt eller sentralt sponset plikter du å tilbakebetale de sponsede midlene.
Dersom du ikke blir trukket ut, har karantene eller ikke oppfyller kravet om to års medlemskap for å delta i trekningen, er det anledning til å være med til full pris så langt plassene rekker. Kryss av på påmeldingsskjema.
De fleste lokalavdelingene sponser også reisen til noen medlemmer. Ta kontakt med styret i din lokalavdeling for informasjon om dette. Her gjelder de samme reglene som sentralt.
Trekningen vil bli foretatt hos politiet. Fristen for påmelding for å kunne delta på trekningen er 23. februar.
Påmelding er bindende og depositum på kr 3500,- må innbetales senest 14 dager etter trekning.
Prisen for 2 ukers opphold, inkludert flyreise er kr. 13 700,-. pr. person når 2 stk bor i samme leilighet med hvert sitt soverom.
Tillegg for studioleilighet (enkeltrom) er kr 3300,- totalt kr. 17 000,-
Det er kun noen få studioleiligheter, derfor må disse prioriteres ut fra størst behov.
Vi tilbyr deg å dele opp beløpet i flere rater.
Skriv gjerne ved påmelding hvem du evt. vil dele leilighet med.
Det understrekes at reisen til/fra din lokale flyplass må du dekke selv.
Prisen inkluderer ikke måltider, men FKS vil ha noen fellesarrangementer hvor maten, og arrangementet vil evt. bli dekket. Det er restaurant i hotellet og kjøkken på det enkelte rom.
For de som blir trukket ut, betaler FKS kr. 7.000,-.
Det vil bli gitt reisestøtte til sentralt subsidierte vinnere som har reiseutgifter større enn kr. 750,- til og fra sin lokale flyplass – gjelder reise på billigste måte.

Tilleggsinformasjon
Behandlingsreisen de siste årene har gått til Albir. Tilbakemeldingene som er blitt gitt i evalueringsskjemaene er jevnt over veldig positive. Det står en omtale av reisen i tidligere Glimt.
Du kan finne ut mer om FysiAkos på internett. Lenken er www.fysiakos.com.
Der kan du også laste ned katalogen deres.
Det vil være reiseledere fra FKS i Albir fra 16. september til 30. september. Det blir som nevnt ikke reiseledere fra FKS sentralt på flyplassene i Norge eller under reisen.
Påmelding sendes elektronisk via nettsiden til FKS innen fristen 23.februar.

Med vennlig hilsen
Behandlingsreiseutvalget

ja
Ja
Ja