Søk
Close this search box.

Her kommer høstens oppdatering på aktiviteter i foreningen vår. Endelig har vi jo kunnet åpne opp både med helgesamlinger og treff, noe som har vært sårt etterlengtet – en fantastisk god følelse å endelig kunne møte dere igjen! Og til alle dere som er nye i vår avdeling: hopp i det og meld dere på våre arrangementer! Vi er jo her nettopp for deg.

 

«Den dypeste smerten i dine smerter, er at de ikke engang fattes av de som står deg nær»
Finn Carling
Forfatter

Styresamling og Smertemestringskurs

Den 8.oktober ble det arrangert styresamling i forkant av helgesamlingen 9. og 10. oktober 2021 på Clarion Hotell på Gardermoen. Der ble det blant annet planlagt at vi neste år er med på Frivillighetens dag lørdag den 7. mai. Det er akkurat på dagen 35 år siden FKS ble grunnlagt av to jenter fra Bergen! I den anledning kommer det til å bli forskjellige arrangementer rundt om i hele Norge for å vise fram foreningen vår, og hva vi jobber med. Vi ønsker svært gjerne at noen av dere fra avdelingen blir med på vårt arrangement som vi komme tilbake til med mer informasjon senere.
Helgesamlingen handlet denne gang om smertemestring. Vi fikk høre om hvordan både kosthold, søvn og medisiner påvirker smertene våre under tittelen. vi hørte om TENS apparatet, og det ble opplæring i pusteøvelser og avslapping. En veldig innholdsrik og lærerik helg var det! Dessverre kom ikke alle som ønsket det med på denne, men vi i Oslo kommer til å arrangere en tilsvarende samling for vår avdeling i løpet av neste år. Vi kommer tilbake med nærmere informasjon om tid og sted når det er klarlagt.

Professor emeritus Harald Breivik OUS holdt foredrag under tittelen: "Smertemekanismer - grunnlag for diagnoser og behandling"
Anne-Kari og Britt-Inger informerte om styrets arbeid
Mange som møtte på vårt første treff på nesten 2 år!
Det ble arbeidet godt under idédugnaden.

Avdelingstreffet på restaurant Olivia

Tirsdag 19. oktober ble vårt første treff på nesten 2 år avholdt på restaurant Olivia på Aker Brygge. Det ble en kjempehyggelig kveld, med mange flotte mennesker tilstede! Anne-Kari (leder) fortalte om hva styret har jobbet med under denne pandemitiden, og at både økonomi og medlemstallet er blitt kjempepositivt! Vi er nå 164 medlemmer og det kommer inn nye nesten hver dag. Utrolig flott!
Ellers ble erfaringskursene som holdes på Bærum og Kongsberg sykehus nevnt. Ellers ble erfaringskursene på Bærum og Kongsberg sykehus nevnt. Disse kursene er det Lærings- og Mestringssentrene på henholdsvis Kongsberg og Bærum sykehus som avholder. De kommer forøvrig til å blir samlokaliserte, slik at de fra våren 2022 holdes kun på Kongsberg. Om du ønsker delta må du få fastlegen din til å sende henvisning til Lærings- og Mestringssentret på Bærum (fram til våren) eller Kongsberg Sykehus.
Vi i avd. Oslo og omegn skal gå i gang med likepersonskurs. En viktig oppgave for vår forening, så vi håper flere av dere ønsker delta og bli likepersoner. Det betyr så mye for veldig mange og få snakke med en likeperson som er der, og som vet hvordan en smertehverdag kan være både utfordrende og vanskelig.

Avdelingen spanderte middag med drikke til, og hadde utlodning med lodd gitt ut på frammøte. Der kunne man vinne både noe godt å spise og drikke. Det ble og tid for en idédugnad, der alle kunne skrive ned sine ønsker for innhold på fagdelen på treffene framover.
Utrolig mange gode og interessante temaer ble foreslått. Tusen takk!

Alt-i-alt en fin kveld!

Helgesamling i FFO Viken

Helgen 23.-24. oktober 2021 var det møte i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon avdeling Viken. FKS er med i denne interesseorganisasjonen som består av totalt 84 medlemsorganisasjoner. Under FFO paraplyen finner man mange ulike funksjonshemminger (som i FKS), alt fra små diagnosegrupper til større organisasjoner som favner ulike sykdommer og diagnoser. Det er mange organisasjoner med vekt på både det fysiske og psykiske, og svært mange organiserer kronisk syke. Alle jobber for samfunnsmessig likestilling og deltaking for funksjonshemmede, og organisasjonene har mye til felles på det organisatoriske område. Det var en motiverende helg, og veldig flott å bli kjent på tvers av organisasjonene. Man lærer utrolig mye av hverandre. Slagordet jeg ofte bruker kommer virkelig til sin rett her. Jo flere vi er, jo sterkere står vi!

FFO Viken
FFO Vikens Ledersamling 2021

Bli Grasrotgiver hos Norsk tipping

En viktig inntektskilde for oss er Grasrotandelen hos Norsk Tipping, og spesielt nå hvor flere av våre arrangementer har måttet bli avlyst og inntektene fra blant annet loddsalg har blitt lavere enn til vanlig.

Grasrotandelen er en ordning som gjør det mulig for spillere hos Norsk Tipping å gi 7 prosent av spillinnsatsen direkte til et lag eller en forening.

Ved spill på Multix, Instaspill og Oddsen er Grasrotandelen 14 prosent av spillinnsatsen etter fratrekk for gevinster.

Grasrotandelen gjelder for alle spillene til Norsk Tipping, bortsett fra fysiske Flax-lodd og Belago.

Dette er penger som kommer vel med for å finansiere våre arrangementer. Så om du bruker sende inn en Lottokupong eller noe annet hos Norsk tipping, ber vi deg om å velge oss som din grasrotmottaker. Det vil ikke koste deg ikke noe ekstra, da de 7% kommer fra overskuddet hos Norsk tipping.

 

 

 

KONTAKTINFORMASJON

Hjemmeside:

www.kroniskesmerter.no

Facebookgruppe:

Foreningen for kroniske Smertepasienter, avd. Oslo og omegn

Instagram:

fks_osloogomegn

Telefon:

907 77 411

Postadresse:

Lynesdalen 5 2080 Eidsvoll

E-post:

fks.oslo@kroniskesmerter.no

Del
Facebook
Twitter

Foreningen for kroniske smertepasienter

FKS jobber for å forbedre livskvaliteten til kroniske smertepasienter

Bli medlem

Følg oss