Søk
Close this search box.

Oslo Universitetssykehus søker etter kroniske smertepasienter som kan delta i en ny klinisk studie. Studien omfatter rTMS behandling med et nytt apparat som har vist lovende resultater.

Den aktuelle behandlingsmåten heter «Repetitiv Transkraniell Magnetisk Stimulering» (rTMS).

Kort fortalt så går konvensjonell rTMS ut på å stimulere hjernen ved å bruke en magnetisk spole. Spolen plasseres over den delen av hjernen som skal behandles. Strømpulser sendes igjennom spolen. Spolen omgjør strømpulsene til magnetbølger som når hjernebarken. Inne i hjernen induserer magnetfeltet en svak elektrisk strøm som kan påvirke nerveceller.

Stimulering av hjernen med magnetisme brukes i økene grad til å behandle kroniske smerter som oppstår på grunn av skader i sentralnervesystemet (hjerne og ryggmarg).

rTMS kan også brukes til å behandle alvorlig depresjon.

Et nytt apparat med en magnetspole formet som en «H» åpner for nye muligheter. Magnetfeltet til H-spolen går dypere og stimulerer en større del av hjernen.

Hensikten med studien er å sammenligne smertelindring oppnådd med den nye H-spolen mot konvensjonell rTMS.

FKS har vært i kontakt med ansvarlig lege ved Oslo Universitetssykehus. Det er fortsatt behov for flere deltagere. Studien er åpen for inkludering fram til 31.12.2020. Vi oppfordrer alle aktuelle kandidater til å ta kontakt.

På OUS sine websider kan du lese mer om hvem som kan delta og hvordan studien skal gjennomføres i praksis.   

Denne artikkelen er basert på informasjon i fra Oslo Universitetssykehus. Budskapet er publisert med tillatelse fra ansvarlig lege. Det tas forbehold om feil i artikkelen.

Del
Facebook
Twitter

Foreningen for kroniske smertepasienter

FKS jobber for å forbedre livskvaliteten til kroniske smertepasienter

Bli medlem

Følg oss