Søk
Close this search box.

Er du rullestolbruker!? sa hun, fra bak meg. Jeg vrei meg rundt, men innen jeg fikk svart så spurte hun igjen, med litt annen formulering.

Hyggelig smil, ikke noen vibber om at det var noe galt, men masse forundring.

Jeg ble også forundra. For jeg hadde aldri sett den unge kvinnen før, og hun spurte mens jeg satt i en rullestol, og mens jeg var mitt i en humleblomstvandring, altså holdt foredrag for 20 personer. Hun avbrøyt meg faktisk midt i en setning, – for å spørre om jeg bruke rullestol.

Jeg smilte, og svarte “jaa, jeg bruker en rullestol ja”, med en litt undrende tone. Innen jeg ble ferdig med å si det hadde hun spurt igjen. Jeg prøvde å finne ut av hva hun egentlig ville jeg skulle svare, jeg mener, jeg satt jo der i en rullestol…

Men jeg lukta jo lunta, så innimellom all spørringen hennes fikk jeg da skutt inn at joda, jeg bruker rullestol av og til. Og for å fange oppmerksomheten hennes (hun var jo mest opptatt av å spørre) så viftet jeg litt med beina og påpeket at beina funket, men at jeg brukte rullestolen som avlastning, en helt normal greie.

Ah, riktig ja, sa hun, og fortalte at hun nemlig hadde lagt merke til at jeg hadde på meg høyhela sko, og kunne ikke begripe hvordan det kunne henge sammen. Hehe, javellnei. Det var så rart at man må stoppe vilt fremmede damer midt i foredaget sitt? Virkelig?

Hihi. Måtte jo flire litt da, og det gjorde faktisk de jeg holdt humlevandringen for også når hun hadde gått 🙂

Husk: Rullestol (eller høyhelte sko) er ikke noe rart. Å sitte i rullestol er ikke rart, og svært mange bruker (eller kunne bruke om de turte) en rullestol, selv om de også kan gå! Rullestoler er nemlig geniale for de som av ulike grunner blir slitne i bein/rygg/balanseorgan/motor. Så ikke se rart på en rullestolbruker som ser ut til å kunne gå. Og DU, har du en rullestol stående som du ikke tør å bruke, bruk den! Ignorer sånne rare folk, det er de som er rare, og det er heldigvis langt færre av de enn du tror.

Kilde : http://www.moseplassen.no/

Del
Facebook
Twitter

Foreningen for kroniske smertepasienter

FKS jobber for å forbedre livskvaliteten til kroniske smertepasienter

Bli medlem

Følg oss