Søk
Close this search box.

Prosjekt

Søkeord: "Barn + Migrene"

Visste du at så mange som 1-2 barn i hver skoleklasse har migrene?

Skremmende mange får ikke hjelp!

Det er laget 12 informasjonsfilmer.

En av deltagerne er 9 år gamle Julian:

"Julian"

«Julian» er en svært oppvakt 9-åring med gode intellektuelle resurser, men han har migrene, forteller Dr. Tine Poole.

Julian får tilsnakk og forlater klasserommet igjen for stå på gangen. Dette skjer med jevne mellomrom.
Læreren blir provosert når han er uoppmerksom, gjesper, stirrer tomt ut av vinduet og attpåtil glefser tilbake. Han reiser seg fra stolen og går. De andre fniser. Tårene presser på.

Dr. Tine Poole

-Jeg er legen til Julian nå. Når jeg spør ham om hvordan han har det når han må ut av klasserommet svarer han spontant: «Jeg føler meg veldig dum».

Dr Tine Poole er hodepinespesialist og initiativtaker til prosjektet Søkeord: «Barn + migrene».

-Julian» er langt fra dum – han er en svært oppvakt 9-åring med gode intellektuelle resurser, men han har migrene, forteller hun videre.

-Før selve anfallet blir han irritabel, trett og gjesper. For en som har migrene er dette helt vanlige forvarselstegn som opptrer før hodesmertene setter inn. Migrene hos barn arter seg ofte litt annerledes enn hos voksne. Anfallene varer kortere tid og har ikke nødvendigvis alle de klassiske karakteristikaene som vi bruker for å stille diagnosen. Barn kan heller ikke alltid beskrive anfallene slik vi voksne kan – de har rett og slett ikke det ordforrådet som trengs. Mange barn går udiagnostisert med en sykdom som uten riktig behandling i verste fall kan kronifiseres med årene og få alvorlige konsekvenser som tap av skolegang, utdanning, karriere og sosialt liv. Migreneanfall gir ofte store smerter i dagevis og man blir helt slått ut.  Ofte vil foreldrene ikke skjønne at det kan dreie seg om migrene. Hvis foreldre forstår hva som plager barnet vil de lettere kunne søke hjelp på riktige steder. Da kan de også samarbeide med skolen for å tilrettelegge for barnet når anfallene kommer.

Det er svært lite informasjon å finne på Internett om hodepine og migrene hos barn.

Men nå finner du interessante filmer og info om hodepine og migrene hos barn på:

Dette er den første artikkelen i en serie med artikler knyttet til prosjektet. I neste artikkel vil vi presentere prosjektets deltagere. Det blir etter hvert også lagt ut nyttig informasjon som kan lastes ned.

Prosjektet har fått en fast plass på vår portal, www.kroniskesmerter.no/barnehodepine, samt et eget meny punkt: Om Smerter-> “Barn+Migrene”

Vi ønsker å lage en levende portal. Design og utseende vil endre seg med økende innhold.

FKS Sentralstyret 2021

Del
Facebook
Twitter

Foreningen for kroniske smertepasienter

FKS jobber for å forbedre livskvaliteten til kroniske smertepasienter

Bli medlem

Følg oss